Satınalma Şube Müdürlüğü

İdari ve Mali işler Daire Başkanlığı kalite politikası doğrultusunda, Üniversiteye verilen destek hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için, gerekli olan mal ve hizmetler düzenli olarak temin edilir. Satın alınacak malzemeler, en uygun tedarikçi firmadan sağlanır.

Tüm mal ve hizmet satın alımları, her yıl yayımlanan Mali Yıl Bütçe Kanun’una göre serbest bırakılan ödenekler çerçevesinde, 4734 Sayılı Yasa’nın yer alan ihale usulleri ve aynı yasanın 22/d maddesi uyarınca, doğrudan temin usulüyle gerçekleştirilir.

Rektörlük birimleri, Malzeme İstek formu ile sarf malzemesi, demirbaş ihtiyaçları ile Üniversitenin tüm birimleri makine-teçhizat taleplerini İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına bildirir. Bu talepler toplanarak ihaleye çıkılabilecek miktara ulaştı ise ihale yoluyla, değilse DMO’dan veya 4734 sayılı yasanın 22/d maddesi uyarınca, DMO dışındaki tedarikçi firmalardan satın alma işlemi gerçekleştirilir.
Satın almaları gerçekleşen sarf malzemeler, demirbaşlar ve makine-teçhizatlar İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi tarafından, Taşınır İşlem Fişi kesilerek, fatura karşılığında mal teslim alınır.
Birimlere teslim edilecek mal ve malzemeler ise, Birimlerin Ayniyat Saymanı tarafından devir ayniyatı ile teslim alınır.
Satın almalarda uygulanacak işlem sırası ve uyulması gereken yasal prosedür Üniversitemiz “Satın Alma Prosedürü”nde ve “Tedarikçilerin Değerlendirilmesi Prosedürü”nde de detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

GÖREVLERİ:

1-Rektörlük Merkez örgütü bütçesinden satın alınması gereken tüm satın alma işlerini yapmak.
2-Rektörlük Merkez örgütü ve müstakil bütçesi bulunan tüm birimlerin demirbaş, makine-teçhizat, bilgisayar, yazılım, donanım ve üniversitemiz kütüphanesi için gerekli bilgi kaynaklarının satın alımları yapılarak bunlara ilişkin tahakkuk işlemlerini yürütmek.
3- Rektörlük merkez örgütü bütçesinin satın almalara ilişkin tüm işlemleri yanında bazı birim bütçelerinin kısa karar alım halleri dışındaki tüm satın alma işlemlerini ve bunlara ilişkin tahakkukları yapmak.
4-İkinci öğretim ve yaz okulu gelirlerinden satın alınması gereken mal ve hizmetleri Üniversite genelinde yürütmek.

• İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER:
    Kamu İhale Kanunu
    Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
    Elektronik Kamu Alımları Platformunun Kullanılmasına İlişkin 1 Nolu Tebliğ
    İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ
    Kamu ihale Genel Tebliği
    Hizmet İşleri Genel Şartnamesi
    Hizmet Alımlarına Ait Tip Sözleşme
    4734 Sayılı Kanunun 21. Maddesinin (a), (d), (e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    4734 Sayılı Kanunun 21. Maddesinin (b), (c), (f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği
    İhale Onay Belgesi
    Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği
    İhale Onay Belgesi
    Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesi
    Mal Alımlarına Ait Tip Sözleşme
    4734 Sayılı Kanunun 21. Maddesinin (b), (c), (f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    4734 Sayılı Kanunun 21. Maddesinin (a), (d), (e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
    Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname
Nihat KIRMAZ
Birim Sorumlusu
nihat.kirmaz@deu.edu.tr
Yasemin ALGINER
yasemin.alginer@deu.edu.tr
Müşerref KAYA
muserref.kaya@deu.edu.tr
Tuğçe ERDEM
tugce.erdem@deu.edu.tr
Saadet TATAR
saadet.tatar@deu.edu.tr
Kadir KESKİNOĞLU
kadir.keskinoglu@deu.edu.tr
Gürkan AKTAŞ
gurkan.aktas@deu.edu.tr

Adres Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Satınalma Şube Müdürlüğü
Cumhuriyet Bulvarı No:144 35210 Alsancak – İZMİR
Faks +90 (232) 412 13 46

Tahakkuk Birimi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz.

Tahakkuk Birimi